14 Treden Dichte Trap Comfort+ Laminaat

De voorbereiding voor het bekleden van trappen is natuurlijk niet bij alle opdrachten hetzelfde. Een stevige schuurbeurt of schoonmaak is meestal voldoende. Voor deze trap echter moesten we eerst een vakman naar Zwijndrecht sturen voor het verwijderen van het al jaren vastgelijmd tapijt. Met goed gereedschap en vele zweetdruppels heeft onze man al het tapijt verwijderd en kon onze parketteur verder met de voorbereiding en uiteindelijk het laminaat.

 

Jungle Bruin 3044

De Jungle Bruin is een prachtig eiken laminaat uit de keuken van de Zwitserse fabrikant Kronoswiss. Dit 8 mm dik laminaat kent 4v-plankdelen van 138 bij 24,4 cm en is om die reden sowieso een prima keuze voor op de vloer. Een vloer overigens die we er later mee onder handen hebben genomen. Daarnaast is de Jungle Bruin buitengewoon bestand tegen zware belasting. Het laminaat valt in de hoge gebruiksklasse 32 en wordt geleverd met 25 jaar garantie. 

Een dergelijk kwaliteitslaminaat voegt zich uiteraard makkelijk naar de handen van de vakman. Deel voor deel heeft-ie met de grootste precisie gesneden uit de panelen om ze naadloos aan te brengen op de veertien treden. 

 

Afwerking

Bij het plaatsen van de trapbekleding zijn er uiteraard antislip profielen toegepast. Zestig millimeter dikke zwarte profielen die speciaal ontwikkeld zijn voor laminaat trapbekleding. Ook deze profielen zijn met de grootste accuratesse uitgezaagd en op elke trede solide bevestigd. Tevens heeft-ie overgangsprofielen gemonteerd voor de nog te plaatsen laminaatvloer en overal langs de wangen kit aangebracht. We willen immers dat de trap normaal onderhouden kan worden. Aan de opdrachtgever nog wel de taak om de wangen te voorzien van een verfje, zo blijkt uit onderstaande foto's.