13 Treden Premium Laminaat te Schiedam

Voor opdrachten uit de Premium Deal gaan we als gebruikelijk eerst een kijkje nemen op locatie om de kwaliteit van de trap te beoordelen. De voor deze klus toegezonden foto's en informatie boden echter voldoende inzichten hierin en ons de gelegenheid om alles te bestellen en een en ander snel in te plannen.

 

Trenovo Savanna Eiken

Trenovo is misschien wel het beste waarmee je jouw trap kunt (laten) bekleden. Overzettreden die speciaal voor trappen zijn ontwikkeld. Dan weet je dat er kwaliteit op de trap komt liggen. Duitse kwaliteit, wel te verstaan, want Trenovo is een Duits merk dat uitsluitend actief is in traprenovatie. Deze treden zijn dan ook bijzonder veilig dankzij een antislipwaarde van R10. Daardoor hoeven er geen antislip profielen mee gemonteerd te worden.

Daarbij staat Trenovo voor een complete systeem. Alle onderdelen van trapbekleding zijn verkrijgbaar. Van trapleuningen en uitlooptreden (voor een overloop) tot complete verlichting per trede. De Homeline-serie van Trenovo kent twee oppervlaktestructuren: een steen- en een houtstructuur voor respectievelijk de steenlook- en houtlook decors. Zo kent de hier aangebrachte Savanna Eiken een op hout gelijke afwerking kent, terwijl de zwarte stootborden een uitstraling van steenlook biedt.

 

Montage

De hier geleverde 115 bij 32 cm grote overzettreden moesten natuurlijk nog wel op maat gemaakt worden en zorgvuldig gemonteerd. Geen probleem voor onze meester-parketteur uiteraard.  Hij heeft de trap voorbereid door ondiepe boorgaten te monteren en de profielen aan te brengen die moeten dienen als fundament. Vervolgens heeft hij nauwkeurig elke trede én stootbord opgemeten, uitgesneden en vastgelijmd met Purocol Express 1K.

 

 

Afwerking

Daags na plaatsing is onze parketteur opnieuw naar Schiedam afgereisd voor de afwerking van de trap. Dit is gedaan door alle naden af te kitten. De laminaat traptreden van Trenovo zijn weliswaar extra sterk, maar vocht zie je liever niet in de naden sijpelen.