Twee dichte trappen Trenovo Beton Antraciet

Als we gebruikelijk zijn we eerst even polshoogte gaan nemen op locatie. Hoe ligt de trap erbij? Zijn er zwakheden die de garantie kunnen bedreigen? Gelukkig hebben we hier geen afwijkingen geconstateerd en mocht vlot onze parketteur opdraven voor het plaatsen van respectievelijk 13 en 14 overzettreden van Trenovo..

 

Trenovo

Het Duitse Trenovo is misschien wel het meest geavanceerde systeem voor traprenovatie. Duitse degelijkheid kenmerkt dit uitgebreide pakket van treden, stootborden, wangen en zelfs trapleuningen en tredeverlichting.  Die degelijkheid zie je niet alleen in het gebruikte materiaal, maar ook in de grondige wijze van montage. Zo wordt er op elke trede als het ware een fundament in de trap aangebracht en krijgt elke trapneus een solide vast geboorde metalen strip als basis. 

 

Basalt Donker

Voor deze opdracht hoefde onze parketteur enkel aan de slag met de stootborden en traptreden. De opdrachtgever had tevoren alle wangen voorzien van een laklaag die bij toeval dezelfde kleur had als de basaltkleurige Trenovo-treden. Niettemin wachtte hem een hoop werk, want elke trede moet uiterst nauwkeurig uit het hdf gezaagd worden. Daarnaast moesten er speciale profielen komen voor de overgang met de vloerbedekking boven.