13 Treden Provençaals Eiken te Dreumel

Als gewoonlijk zijn we voor deze klus eerst even langs geweest voor een zogenaamde vooropname. Onze parketteur kijkt dan naar de degelijkheid van de trap en pakt de maatstok erbij voor een nauwkeurige meting. Het karwei dat op het programma stond betrof de plaatsing van Trenovo overzettreden. Deze treden zijn in twee dieptematen (32 en 50 cm) en diverse lengtes verkrijgbaar, en dan willen we wel de goeie kunnen bestellen. Daarnaast hebben we de opdrachtgever geadviseerd om eerst zorg te dragen voor het schilderwerk van wangen etc. Op die manier ontstaan er geen risico's dat later verfspatten op de nieuwe treden kunnen komen.

 

Provençaals Eiken

De overzettreden van Trenovo is een hele fijne keuze wanneer je op zoek naar een solide trapbekleding in een decor die uitstekend past bij je vloerbedekking. Kenmerkend van deze met Duitse degelijkheid gefabriceerde panelen is niet alleen het 10 mm dikke mdf maar vooral de slipvaste toplaag. Deze treden zijn zo stroef dat je zelfs desgewenst geen profielen nodig hebt. Voorts maken ze deel uit van een compleet systeem met mogelijkheden tot verlichting per trede en bij passende trapleuningen. Voor deze trap hebben we speciale in RAL9005 voorgelakte stootborden besteld. 

Elke trede en stootbord heeft onze parketteur met de grootste accuratesse uitgezaagd en vervolgens met lijm aangebracht via verankerde boorgaten. Die dienen om elke trede zo stevig mogelijk te kunnen verankeren. Onderstaande foto's laten vooral zien hoe fraai de treden zijn geplaatst rondom de trappost.

 

Afwerking

Onze parketteur heeft voor de afwerking enkele profielen aangebracht voor de overgang met de vloerbedekking boven en beneden. Tevens heeft hij de kitspuit erbij gepakt voor het dichtkitten van alle naden. Trenovo mag superieur zijn, het is nog steeds laminaat en dus gevoelig voor vocht.