29 Treden met MexForm Overzettreden Santuro Creme te Utrecht

Als gebruikelijk zijn we eerst een kijkje gaan nemen in Utrecht. De vloer was nog niet klaar, maar we konden we alvast kennis maken met de opdrachtgever en een en ander goed opmeten. Over twee trappen moesten er in totaal 29 treden bekleed worden van dichte trappen. De woning was nog niet zo lang geleden opgeleverd zodat we ook geen zorgen hadden over de kwaliteit van de trap zelf.

 

MexForm Santoro Creme

Het plaatsen van overzettreden deden we al jaren met het Duitse Trenovo, het merk voor Deutsche spitzenqualität zo gezegd. Sinds enige tijd maken we echter ook gebruk van MexForm overzettreden, de Nederlandse tegenhanger. Dezelfde kwaliteit maar dan van eigen bodem.  Hiermee hebben we de keuze uit verschillende decors aanmerkelijk vergroot.  De opties zoals verlichting zijn verder hetzelfde. Elke trede is gemaakt van 11,2 mm dik HDF waarop een antislip laag van 0,6 is aangebracht. Twaalf jaar garantie rusten er op de MexForm treden.

 

Montage

Voor onze parketteur blijft ook het werk onveranderd. Uiterst secuur heeft hij elke trede en stootbord opgemeten en uitgezaagd om ze vervolgens met een speciale lijm solide vast te zetten.  Beide trappen heeft hij tenslotte afgewerkt met kit langs de wangen en profielen voor de overgangen boven.