13 Treden met Trenovo Beton Antraciet overzettreden

Als altijd zijn we eerst de kwaliteit van de trap gaan beoordelen. Overzettreden kunnen veel verbloemen maar een gammele trap blijft onveilig, ook al plaats je overzettreden op. Gelukkig was het in deze woning allemaal in orde. Wel moesten we nog de treden opmeten. Overzettreden kennen twee verschillende lengte formaten, voor smalle en voor brede trappen. Op basis van onze inventarisatie kan hierop alles besteld worden en ingepland.

 

Trenovo Beton Antraciet

De Beton Antraciet is de donkerste kleur uit de Home Solution serie van Trenovo.  Kenmerkend aan deze serie is de polypropyleen toplaag die zorgt voor een uitstekende slijtvastheid. Deze laag bevat dus geen pvc en is daardoor ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Daarbij heeft-ie een bewerking ondergaan voor de maximale antislipwaarde R10. Superveilig dus.

 

Plaatsing

Alvorens te beginnen met passen en meten moest dus trap wel voorbereid worden. Een grondige schuurbeurt was toereikend. Voor de plaatsing worden voor de onderzijde speciale delen gebruikt die onlosmakelijk kunnen worden vastgemaakt. Flink wat uurtjes heeft onze parketteur aan de plaatsing besteedt, maar het resultaat mag er zijn. Zonder ook maar een kras op het pas geverfde houtwerk heeft-ie een schitterende trap opgeleverd die enkel nog langs de randen afgekit hoefde te worden.