13 Treden Premium Laminaat Overzettreden Licht Beton

Zoals altijd gaan we voor een opdracht als deze niet over een nacht ijs. Eerst gaan we op huisbezoek om te kijken hoe de trap erbij ligt en welke mogelijkheden er zijn voor de voeding van de verlichting. Voorts maken we kennis met de opdrachtgever en meten we de treden. Overzettreden komen immers in verschillende standaardformaten en we willen de juiste bestellen. 

 

Mexform Licht Beton

Aangezien ons huisbezoek geen bijzonderheden opleverde, konden we snel aan de slag met het maken van de bestellingen en het inplannen van de werkzaamheden. De Mexform overzettreden die we in enkele dagen op deze trap hebben geplaatst is een superdegelijke trapbekleding van eigen bodem. Een compleet systeem waarin alles (wangen, treden, stootborden, lichtarmaturen etc.) is verwerkt voor een uniform gerenoveerde trap. Zelfs de oerdegelijke lijm maakt deel uit van dit systeem. De 11,2 mm dikke treden zijn gemaakt van hoogwaardig HDF waarop een 0,6 mm dikke CPL-laag is aangebracht met een superieur antisliplaag (stroefheidswaarde R10). Veilig en duurzaam. Je krijgt er dan ook moeiteloos 12 jaar garantie op deze overzettreden.

 

Plaatsing

Met de grootste zorgvuldigheid én vaste hand heeft onze parketteur stuk voor stuk elke trede opgemeten en uitgezaagd. Bij de plaatsing heeft hij daarbij ook aandacht gegeven aan het houtwerk rondom zodat daar geen lijmresten op kunnen achterblijven. Extra aandacht kreeg natuurlijk de verlichting. Daarvoor moest er bedrading worden meegenomen, en geleid naar de voeding in de daarvoor bestemde trappenkast. Tredeverlichting leveren en plaatsen we als upgraden. Daarbij bieden we de keuze uit meerdere kleuren licht. Hier is gekozen voor wit licht.

 

Afwerking

We hebben de trap afgewerkt met profielen voor de overgang naar de vloeren boven en beneden, en kit langs de randen voor het weren van elk vocht.