Twee Dichte Trappen met pvc en overzettreden

Gewoontegetrouw zijn we natuurlijk eerst even langsgegaan voor een vakkundige kijk op de te bekleden trappen. We hebben de stevigheid van de trap gecheckt, alles opgemeten en gekeken naar hoe we de tredeverlichting kunnen aansluiten op het lichtnet. Aangezien we geen bijzonderheden aantroffen, kon alles snel in gang worden gezet.

 

Pvc 9302

Gestart met de bovenste trap[ is onze expert begonnen met een flinke schuurbeurt en het dichtplamuren van al te grote butsen. Vervolgens is-tie elke trede nauwkeurig op gaan meten om vervolgens het pvc zorgvuldig uit te snijden. Twee verschillende pvc's hadden we 'm meegegeven. 2,5 mm dik wit pvc (RAL9010) voor de stootborden en de Arctic Pebble Grey voor de treden. Een donkergrijs pvc dat als variant op tegel-pvc is geproduceerd. Elk paneel is 130 bij 55 cm groot, voldoende om twee treden mee te bekleden. Bij de montage heeft onze expert speciale zwarte trapneusprofielen aangebracht.

 

Beton

Meer werk had onze parketteur aan de trap beneden. Mexform overzettreden met geïntegreerde verlichtingsarmaturen moesten daar komen, en wel in de kleur Donker Beton.  Overzettreden zijn verkrijgbaar in meerdere formaten maar uit onze vooropname wisten we exact welke er besteld moesten worden. Antislipprofielen waren niet nodig. Deze in Nederland geproduceerd overzettreden zijn gemaakt van geperst vezel waarop een hoogwaardig CPL-toplaag is verlijmd. Krasbestendig, slijtvast en uitermate stroef. Onze expert heeft elke secuur uitgezaagd en gemonteerd,  en bij de montage de elektrakabel weggeleid naar een transformator in de gangkast.

 

Afwerking

We hebben de trap afgewerkt met profielen voor de overgang naar de trapbekleding boven en beneden, plus een laag kit langs de naden bij de wangen. Alles omzichtig uitgevoerd zodat er geen kitresten op het lakwerk kan geraken.