Dichte trap met Trenovo overzettreden en verlichting

Je trap (laten) renoveren met overzettreden is de meest duurzame keuze wanneer er veel over gelopen zal worden. Dat was hier zeker het geval waar we aan de slag moesten in een medische praktijk, per definitie een locatie met veel toeloop. We troffen er geen bijzonderheden aan. We hebben de trap beoordeeld en alles secuur opgemeten voor een accurate bestelling.

 

Trenovo Grafiet

Op de dag van afspraak zijn we als eerste de trap gaan voorbereiden. Er lag nog een vastgelijmde traploper die eraf moest waarop enig schuurwerk volgde om ook de lijmresten te verwijderen. Op de schone trap zijn we vervolgens aan het werk gegaan met de overzettreden. De Trenovo Grafiet, afkomstig uit de Homeline-serie van Trenovo, is een ijzersterke trapbekleding met een zijdematte afwerking en een tastbare oppervlaktestructuur. Een ander bijzonder aspect van deze treden is de schuin teruglopende neus dat een fraai stilistisch accent vormt.

 

Plaatsing

Plaatsing betekent vooral het meten en uitzagen van de treden én wangen. Een uiterst nauwkeurig uit te voeren taak waarbij alles in één keer goed moet zijn. Daarbij is het belangrijk om geen lijm te morsen bij het verlijmen van de onderdelen. Tegelijkertijd dient er het leidingwerk van de elektra meegenomen te worden en aangesloten op elke armatuur. Uiteindelijk komen deze samen in de voeding die we in het kast onder de trap hebben verwerkt.

 

Afwerking

Onze expert heeft de trap afgewerkt met overgangsprofielen naar de vloerbedekking boven en natuurlijk het nodige kitwerk overal.